Bacon szalonnába göngyölt csirkemáj

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 8 db csirkemáj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tej
  • 16 vékony szelet bacon szalonna
  • zsír a sütőtál kikenéséhez

Elkészítés

A májat megmossuk, kettészedjük. A fokhagymát a tejbe összezúzzuk, a májakat ebben legalább fél napig pácoljuk. Minden májszeletet egy-egy szalonnacsíkba csavarjuk, kizsírozott tálba helyezzük egymás mellé, 4 evőkanál fokhagymás tejet öntünk rá. A pácból a fokhagymadarabokat is a begöngyölt májakra tehetjük. Alufóliával lefedjük, 200 fokos sütőben kb. 45 percet párolva sütjük, majd kitakarva kicsit tovább sütjük.

Megjegyzés

Burgonyapüré, befőtt illik hozzá.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.