Bacon szalonnába göngyölt csirkemáj
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 8 db csirkemáj
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 dl tej
- 16 vékony szelet bacon szalonna
- zsír a sütőtál kikenéséhez
Elkészítés
A májat megmossuk, kettészedjük. A fokhagymát a tejbe összezúzzuk, a májakat ebben legalább fél napig pácoljuk. Minden májszeletet egy-egy szalonnacsíkba csavarjuk, kizsírozott tálba helyezzük egymás mellé, 4 evőkanál fokhagymás tejet öntünk rá. A pácból a fokhagymadarabokat is a begöngyölt májakra tehetjük. Alufóliával lefedjük, 200 fokos sütőben kb. 45 percet párolva sütjük, majd kitakarva kicsit tovább sütjük.
Megjegyzés
Burgonyapüré, befőtt illik hozzá.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.